Koko näyttö

Vattnenskvalitet

På dessa sidor hittar du uppgifter om vattendragen i Västra Nyland och uppgifter  om deras vattenkvalitet samt information om det restaureringsarbete, som görs för att förbättra deras skick. Uppgifterna är tänkta att betjäna alla, som är intresserade av tillståndet i våra vattendrag.  På dessa sidor finns än så länge endast uppgifter från en del av vattendragen inom vårt område – vi utvecklar sidorna fortsättningsvis tillsammans med de kommunala miljövårdsmyndigheterna inom vårt verksamhetsområde.

Vattnenskvalitet.fi- sidorna har förverkligats med finansiering från projekten Västra Nylands vattendragsrestaureringsnätverk och Effekt i vattenskyddsarbetet genom nätverk.

Västra Nylands vattendrag

På de här sidorna hittar du de senaste undersökningsresultaten från våra vattendrag. Uppgifterna baserar sig på officiella undersökningar, som huvudsakligen görs på beställningar av staten, punktbelastarna och kommunerna. Sammanfattande uppgifter från de större vattendragshelheterna produceras för våra sidor via beställningar från kommunerna samt från restaureringsprojekten.  Du får fram uppgifterna genom att välja det vattendrag du önskar från menyn eller genom att söka objektet från platsen ”sök”. Undersökningsresultaten från de enskilda undersökningspunkterna uppdateras regelbundet på våra sidor i den takt som resultaten blir klara.

Forsknings- och restaureringsberättelser

Gäddynglen i Enäjärvi sjö i Vichtis

Aktuellt

LUVY Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö

 • Minskning av näringsämnesurlakning från åkrar...
  på 9.4.2020

  Nu söker vi odlare från Kyrkåns område, som skulle vara intresserade av en spridning av strukturkalk på sina åkrar under sommaren 2020. The post Minskning av näringsämnesurlakning från åkrar med hjälp av markförbättringsmedel […]

 • Avloppsvattnet i skick före stugsäsongen!
  på 6.4.2020

  Sköt om vattnet även på fritidsbostaden. Rådgivningen i västra Nyland fortsätter 2020. The post Avloppsvattnet i skick före stugsäsongen! appeared first on LUVY.

 • Den förnyade webbsidan Vattnenskvalitet.fi...
  på 31.3.2020

  Vilken är stugsjöns ekologiska status? Har man i stånd satt bäckarna i min kommun? Verkar någon skyddsförening, dit jag kunde ansluta mig, i min närsjö? Den förnyade vattnenskvalitet.fi sidan erbjuder uppgifter om tillståndet i vattendragen i […]

Tapahtumat

Evenemang | LUVY Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö

  Ei tulevia tapahtumia tällä hetkellä.