Innehållet laddas till sida efter att ha accepterat kakorna
Koko näyttö

Vattnenskvalitet

På dessa sidor hittar du uppgifter om vattendragen i Västra Nyland och uppgifter  om deras vattenkvalitet samt information om det restaureringsarbete, som görs för att förbättra deras skick. Uppgifterna är tänkta att betjäna alla, som är intresserade av tillståndet i våra vattendrag.  På dessa sidor finns än så länge endast uppgifter från en del av vattendragen inom vårt område – vi utvecklar sidorna fortsättningsvis tillsammans med de kommunala miljövårdsmyndigheterna inom vårt verksamhetsområde.

Vattnenskvalitet.fi- sidorna har förverkligats med finansiering från projekten Västra Nylands vattendragsrestaureringsnätverk och Effekt i vattenskyddsarbetet genom nätverk.

Västra Nylands vattendrag

På de här sidorna hittar du de senaste undersökningsresultaten från våra vattendrag. Uppgifterna baserar sig på officiella undersökningar, som huvudsakligen görs på beställningar av staten, punktbelastarna och kommunerna. Sammanfattande uppgifter från de större vattendragshelheterna produceras för våra sidor via beställningar från kommunerna samt från restaureringsprojekten.  Du får fram uppgifterna genom att välja det vattendrag du önskar från menyn eller genom att söka objektet från platsen ”sök”. Undersökningsresultaten från de enskilda undersökningspunkterna uppdateras regelbundet på våra sidor i den takt som resultaten blir klara.

Gulfing efter gösar

Vad är det för nytta med öppet vattendata?

Grundvattnet – rent dricksvatten under våra fötter

Aktuellt

LUVY Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö

 • Lamminoja bäckens vattenorganismer fick en ny...
  på 22.9.2021

  Restaureringen av Lamminoja bäcken i Kyrkslätt slutfördes för år 2021 med talkokrafter, som en del av Veikkola restaureringsprojekt. Projektet koordineras av Västra Nylands vatten och miljö rf (LUVY).  The post Lamminoja bäckens vattenorganismer fick en ny start med talkokrafter: det kan […]

 • Vid Åfesten i Högfors 28.8.2021 firade man...
  på 21.9.2021

  Åfesten i Högfors firades uppehållsväder på den Finska naturens dag 28.8.2021 i Högfors bruks forsmiljö. Evenemanget arrangerades av Västra Nylands vatten och miljö rf (LUVY) i samarbete med Högfors stad samt olika samarbetspartners. Avsikten med åfesten, som arrangerades för andra […]

 • LUVYs sakkunniga med i den nyaste tidningen av...
  på 17.9.2021

  I den nyaste tidningen av Vesitalous (4/2021) behandlas vattendragsrestaureringar. LUVYs sakkunniga är med i två artiklar. The post LUVYs sakkunniga med i den nyaste tidningen av Vesitalous appeared first on LUVY.

Tapahtumat

Evenemang | LUVY Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö

  Ei tulevia tapahtumia tällä hetkellä.