Innehållet laddas till sida efter att ha accepterat kakorna
Koko näyttö

Vattnenskvalitet

På dessa sidor hittar du uppgifter om vattendragen i Västra Nyland och uppgifter  om deras vattenkvalitet samt information om det restaureringsarbete, som görs för att förbättra deras skick. Uppgifterna är tänkta att betjäna alla, som är intresserade av tillståndet i våra vattendrag.  På dessa sidor finns än så länge endast uppgifter från en del av vattendragen inom vårt område – vi utvecklar sidorna fortsättningsvis tillsammans med de kommunala miljövårdsmyndigheterna inom vårt verksamhetsområde.

Vattnenskvalitet.fi- sidorna har förverkligats med finansiering från projekten Västra Nylands vattendragsrestaureringsnätverk och Effekt i vattenskyddsarbetet genom nätverk.

Västra Nylands vattendrag

På de här sidorna hittar du de senaste undersökningsresultaten från våra vattendrag. Uppgifterna baserar sig på officiella undersökningar, som huvudsakligen görs på beställningar av staten, punktbelastarna och kommunerna. Sammanfattande uppgifter från de större vattendragshelheterna produceras för våra sidor via beställningar från kommunerna samt från restaureringsprojekten.  Du får fram uppgifterna genom att välja det vattendrag du önskar från menyn eller genom att söka objektet från platsen ”sök”. Undersökningsresultaten från de enskilda undersökningspunkterna uppdateras regelbundet på våra sidor i den takt som resultaten blir klara.

Vad är det för nytta med öppet vattendata?

Grundvattnet – rent dricksvatten under våra fötter

Från plankdamm till naturenlig fors

Aktuellt

LUVY Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö

 • Glesbygdens avloppsvattenrådgivning fortsätter...
  på 1.7.2021

  Glesbygdens avloppsvattenrådgivningsprojekt, som koordineras av LUVY, erbjuder denna sommar fastighetsvis rådgivning i Kyrkslätt, inom Tavastfjärderns strandområde. Dessutom erbjuder man telefon- och e-post rådgivning till samtliga invånare och stugägare i västra Nyland. The post […]

 • Undersökningen av näringsbalansen i Hiidenvesi...
  på 30.6.2021

  I Hiidenvesi restaureringsprojekt, som koordineras av Västra Nylands vatten och miljö rf (LUVY), fortsätter man med undersökningen av sjöns näringsbalans tillsammans med Helsingfors universitet. The post Undersökningen av näringsbalansen i Hiidenvesi sjö fortsätter appeared first on LUVY.

 • Sammandraget av samkontrollen av Hangö...
  på 29.6.2021

  Samkontrollrapporten för Hangö havsområde 2020 har blivit klar. År 2020 gjordes kontrollen enligt det mindre omfattande programmet, som innehåller endast kontroll av den årliga fysikalisk-kemiska vattenkvaliteten samt analys av vattnets klorofyll-a halter. The post Sammandraget av […]

Tapahtumat

Evenemang | LUVY Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö

  Ei tulevia tapahtumia tällä hetkellä.