Jätevesineuvojia voi tavata paikallisissa kesätapahtumissa.

Monipuolista työtä

Haja-asutuksen jätevesineuvontaa on tehty Länsi-Uudellamaalla vuodesta 2009. Neuvontaa tehdään monipuolisesti sähköposti- ja puhelinneuvontana sekä neuvontapisteillä ja kiinteistökäynneillä. Neuvonnassa kerrotaan haja-asutuksen jätevesien käsittelystä muun muassa jätevesijärjestelmistä ja lainsäädännön vaatimuksista. Neuvonta on aina puolueetonta ja maksutonta. Neuvonnan tavoitteena on antaa asujille ja mökkiläisille tarvittavat neuvot asianmukaiseen jätevesien käsittelyyn.

Neuvojan voi bongata paikallisesta kesätapahtumasta

Kesän kynnyksellä neuvojat jalkautuvat paikallisiin kesätapahtumiin ja toreille. Neuvontapisteelle voi tulla kuka tahansa juttelemaan ja saamaan hyviä vinkkejä ja neuvoja. Neuvontahankkeessa on tehty käteen sopivia esitteitä, joita neuvontapisteellä jaetaan. Niissä on tietoa mökin ja omakotitalon jätevesistä sekä erilaisista kuivakäymälävaihtoehdoista. Neuvonnassa huomioidaan kuntakohtaiset vaatimukset ja niistä kerrotaan paikallisesti. Neuvojat ovat mukavia ja helposti lähestyttäviä. Tervetuloa juttelemaan!

Neuvojat tavattavissa:

  • 2.7., Inkoon päivä
  • 20.8., Vihdin Wuosisatamarkkinat
  • 28.8., Hangon Itämerimarkkinat

Kiinteistökäynnillä annetaan neuvot paikan päällä

Jätevesineuvojat tekevät jalkautuvaa työtä kiinteistöillä. Neuvonnassa katsotaan yhdessä asukkaan kanssa jäteveden käsittelyn nykytilanne, annetaan arvio järjestelmän uudistamistarpeesta sekä neuvot järjestelmän parantamiseksi ja huoltamiseksi. Asukkaan kanssa käydään läpi huoltoon ja käyttöön liittyviä asioita ja kurkataan kaivoon. Käynnillä asukkaan tietotaito omasta järjestelmästä ja sen vaatimuksista paranee.

Sisältö ladataan sivulle evästeiden hyväksymisen jälkeen