Näiltä sivuilta löydät tietoa Länsi-Uudenmaan vesistöistä. Tiedon on tarkoitus palvella kaikkia vesiemme tilasta kiinnostuneita.

Tällä sivustolla on tietoja vasta osasta alueemme vesistöistä – kehitämme sivustoa edelleen alueemme ympäristönsuojeluviranomaisten kanssa.

Vesientila.fi sivuja on kehitetty Yhteisillä Vesillä -hankkeen rahoituksella.

KUNNAT


Vesistöt löytyvät tästä hakemistosta kuntakohtaisesti. Ylävalikosta kohdasta JÄRVET, JOET tai RANNIKKOVEDET pääset etsimään haluamaasi vesistöä myös suoraan nimen perusteella. Vesistötiedot on jaettu perustietoihin (esim. pinta-ala, syvyys) ja tutkimustietoihin (esim. happitilanne, rehevyys). Sivuilta löytyvät myös vesistöstä julkaistut viimeisimmät raportit. Useimpien vesistöjen veden laadun muutoksia voi tarkastella myös kaavioina pidemmällä aikavälillä. 

 

 

 

Sivustoa ylläpitää Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry ja tiedot on koottu näille sivuille yhteistyössä Länsi-Uudenmaan kuntien kanssa. Vesientila.fi sivuja on kehitetty Yhteisillä Vesillä -hankkeen rahoituksella.

Tietoa vesistöistä löytyy myös Järviwikistä, joka on Suomen ympäristökeskuksen perustama järvien verkkopalvelu. Järviwikissä voit mm. jakaa havaintoja ja valokuvia vesistöistä muiden käyttäjien kanssa. (www.järviwiki.fi)